Algemeen bericht: SAS nieuws 4

Beste ouders,

Hierbij de 4e SAS nieuws. Op vrijdag 17 november verschijnt de volgende.

Lichtjesavond
U bent van harte welkom om op donderdagavond 9 november van 18.00 tot 19.00 uur de zelfgemaakte lampionnen van alle kinderen te bewonderen. Om 18.00 uur staan de deuren aan de voorkant van de school voor u open. Ook de Mient doet mee met de lichtjesavond en u bent ook daar uitgenodigd om te genieten van een prachtige sfeer.
In verband met de verwachte drukte willen we u vragen om zo veel mogelijk op de fiets of lopend naar school te komen. 

Watertappunt
Sinds deze week is er bij de hoofdingang van de brede school (ingang De oude boomgaard) een watertappunt door de gemeente geplaatst. De gemeente wil graag dat haar inwoners altijd toegang hebben tot schoon drinkwater en heeft daarom besloten om bij alle scholen zo’n punt te plaatsen. 

Tips van School Maatschappelijk Werk met betrekking tot Sint Maarten:
In de bijlage kunt u informatie lezen van School Maatschappelijk werk hoe u, samen met uw kind, kunt zorgen voor een fijn en veilig Sint Maarten feest op 11 november.

Informatieavond IPC
Dit schooljaar zijn wij gestart met thematisch werken in de hele school. We werken met IPC (International Primary Curriculum). IPC is een curriculum en onderwijsconcept voor het basisonderwijs dat werkt met duidelijk omschreven leerdoelen en thema’s. 
Op maandag 13 november vindt er een informatieavond plaats om u te informeren over onze nieuwe manier van werken. Marieke Baans, ervaringsdeskundige van IPC, zal deze informatieavond verzorgen. U bent vanaf 19.15 uur welkom, de presentatie zal om 19.30 uur starten en zal rond 21.00 uur afgelopen zijn. 
U kunt ons via deze link laten weten dat u bij deze avond aanwezig bent. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfp9MKDMIFqwNq-Y2DS1pC9vspPwmDfCw8mGSAtCvlXB-AtsA/viewform?usp=sharing) 

Tot dan!

Fietsverlichtingsactie een succes!
Op 31 oktober konden alle kinderen die hun fiets mee hadden, hun verlichting laten controleren. Heel veel fietsen waren piekfijn in orde. Voor een paar fietsen had de verkeerswerkgroep wat opmerkingen en dat is doorgegeven aan de kinderen, zodat het aangepast kan worden. De werkgroep kijkt terug op een geslaagde actie. 

Allerzielen viering
Op 2 november is er in de groepen aandacht besteed aan Allerzielen. Een viering waarbij we aandacht schenken aan de personen of dieren die we missen in ons leven. Het was indrukwekkend en mooi om te zien en te horen waar de kinderen mee kwamen. Bovenaan dit bericht ziet u een paar foto’s.

NIEUWS VAN BUITEN DE SCHOOL

GGD bijeenkomst Opvoeden is vooruitkijken
In november start de campagne Zien Drinken Doet Drinken. GGD Hollands Noorden organiseert hierbij in samenwerking met Steven Pont, In control of Alcohol & Drugs en Brijder Jeugd een online bijeenkomst. Ouders/opvoeders en medewerkers van jullie school of opvang zijn van harte welkom om mee te doen.
Donderdagavond 16 november a.s. van 20.00-21.00 uur de online bijeenkomst: Opvoeden is vooruit kijken!

Geef jij het goede voorbeeld?
Als ouder heb je enorm veel invloed op je nu nog jonge kind. Hiermee help je jouw latere tiener bij het omgaan met groepsdruk, zoals bijvoorbeeld bij ‘nee’ zeggen tegen alcohol en drugs. In deze online bijeenkomst vertelt psycholoog Steven Pont over hoe je als ouder deze opvoeding aanpakt, en komt een preventiemedewerker vertellen over voorbeeldgedrag.
Deze online bijeenkomst geeft je concrete tips en adviezen waar je direct mee aan de slag kunt! Speciaal voor ouders en opvoeders met kinderen die meer willen leren over:

· Jouw voorbeeldrol als ouder voor jouw kinderen

· (Zelf)vertrouwen geven aan jouw kinderen

· Hoe je kinderen leert hun behoeften even uit te stellen

· Jouw relatie met je kind hier een grote rol in speelt

Aanmelden

Meld je hier gratis aan voor deze online bijeenkomsten.

Samenwerken

Om met elkaar zoveel mogelijk ouders/opvoeders en andere geïnteresseerden te bereiken willen wij jullie vragen deze online bijeenkomst onder de aandacht te brengen. Hiervoor kun je de bijgevoegde flyer gebruiken voor bijvoorbeeld jullie eigen nieuwsbrief en/of website

Alvast bedankt voor jullie medewerking. Voor vragen kunt je contact opnemen met Jiske Pardieck via 0610191654 of via jpardieck@ggdhn.nl

Jeugdschaatslessen bij STG ’t Zwanenwater? Je kan je weer aanmelden!

Schaatstrainingsgroep ´t Zwanenwater gaat ook deze winter weer jeugdschaatsen verzorgen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn.
Ervaren trainers geven vanaf 13 januari 2024 tot en met 30 maart 2024 schaatslessen aan kinderen van 6 t/m 12 jaar (peildatum 30 juni, was je toen nog 12 dan kun je nog meedoen) op ijsbaan de Meent te Alkmaar. In 11 lessen worden de basistechnieken aangeleerd d.m.v. verschillende oefen- en spelvormen. Aan het eind van de lessenserie krijg je een schaatsvaardigheidsdiploma waarop staat welke vaardigheden je beheerst. De laatste les schaatsen alle kinderen een heuse Elfstedentocht en krijg je een medaille uitgereikt.

Wanneer beginnen we? 13 januari 2024.
Tot wanneer zijn de lessen? 30 maart 2024.
Hoe laat zijn de lessen? 8.45- tot 9.45 uur.
Welke schaatsen zijn nodig? zandstra easy gliders (+stevige hoge wandelschoen) of lage noren die goed passen. (hockey schaatsen of kunstschaatsen zijn niet geschikt!)
Welke groepen zijn er? Beginners en gevorderden.
Wat kost het? € 56,00 ( dit is inclusief entree)
Hoe is het vervoer geregeld? Veel ouders spreken met elkaar af om per toerbeurt te rijden.
Wil je meedoen? Geef je op bij Margreet Ligthart 0226-312067/06-12201812 of via de mail: stgzwanenwater@gmail.com vóór 31 december 2023.

Wil je meer weten over de schaatstrainingsgroep? Neem dan eens een kijkje op onze website: www.stgzwanenwater.nl

BELANGRIJKE DATA: 

6 november Studiedag, alle kinderen zijn vrij

9 november Lichtjesavond 18.00 - 19.00 uur

11 november Sint Maarten

13 november Informatieavond IPC 19.30- 21.00 uur

23 november Studiedag, alle kinderen zijn vrij

5 december Sinterklaasfeest op school

 

VJLY6008 VJLY6008
IMG_2048 IMG_2048
IMG_2043 IMG_2043
IMG_2044 IMG_2044