Algemeen bericht: SAS nieuws 2

Beste ouders,

Hierbij de 2e algemene nieuwsbrief van dit schooljaar. Dit keer in de nieuwe stijl. Hieronder leggen we uit waarom we dit hebben gedaan en wat dit betekent. Deze vorm houdt wel in dat er tussen de teksten geen foto’s of afbeelden geplaatst kunnen worden, zodat het geheel mooi opgemaakt zou zijn. We zullen gaan evalueren met de werkgroep ouderbetrokkenheid hoe dit bevalt. Als u zelf feedback voor ons heeft, dan horen wij dit graag.

Communicatie
De afgelopen periode zijn er verschillende gesprekken geweest over onze manier van communiceren. Het team en de werkgroep ouderbetrokkenheid hebben een voorstel gemaakt voor het stroomlijnen van de communicatie. Hieronder een paar punten uit het voorstel.
1. De SASsenfrats verandert van naam in SAS nieuws.
2. Sas nieuws is nieuws van het team en de directie, zodat jullie op de hoogte zijn van ontwikkelingen die in de hele school of een deel van de school plaatsvinden.
3. Deze nieuwsbrief wordt via op de standaardmanier naar alle ouders verstuurd en niet meer via de nieuwsbriefmodule. Het SAS nieuws ontvangen jullie dus alleen nog maar via Kwieb.
4. Iedere vrijdag in de even weken wordt deze nieuwsbrief verstuurd, tenzij er geen nieuws is.
5. Er kunnen bijlagen van externe partners meegestuurd worden.
6. Door de nieuwsbrief via deze wijze te doen, kunnen de ouders die geen Nederlands spreken en/of lezen, heel makkelijk in Kwieb de teksten vertalen, omdat dit een functionaliteit is binnen de app. Zo zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte kan zijn van onze berichten.

Parkeerplaats
De gemeente zal (hopelijk) op korte termijn de laatste aanpassingen doen, zodat het parkeerterrein helemaal af is. Zo moet de slagboom er nog komen en worden er nog verkeersborden verwijderd en nieuwe geplaatst. 
We zien dat sommige automobilisten nog via de verkeerde kant erin en eruit rijden. Dit maakt het voor de andere gebruikers gevaarlijk en onvoorspelbaar. Vanuit de kiss and ride zone is het de bedoeling dat iedereen via het middendeel het schoolplein oploopt. Nu zien we regelmatig mensen het groene hek passeren en via de weg naar school lopen. Graag jullie aandacht hiervoor.

Nieuwe website
Het concept van de nieuwe website is af en wordt op dit moment door ons beoordeeld. We verwachten dat deze volgende maand live gaat.

Nieuwe school shirts
Het team en de ouderraad zijn bezig met nieuwe school shirts, omdat de oude niet meer voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd. Ook staat daar nog het oude logo op. We proberen gebruik te maken van sponsoren op de shirts, zodat de kosten zo laag mogelijk blijven. Wilt u sponsoren? Laat het ons zeker weten, dan gaan we in gesprek.

Gezocht ouder(s) voor verkeerswerkgroep
De Mient en de SAS werken in en rondom de school samen op het gebied van verkeer. Ilse Krijnsen is nog steeds betrokken bij enkele onderdelen, maar zij is inmiddels al 2 jaar geen ouder meer van deze school, maar wil nog wel haar steentje bijdragen. Het zou heel fijn zijn als 2 nieuwe ouders zich aanmelden om met haar en de Mient het verkeer op een fijne en goede manier te organiseren. Denk hierbij aan het praktisch verkeersexamen, rondje park voor de kleuters, dode hoek lessen door externe bedrijven, enz. Wil je de kinderen en het team graag helpen met dit belangrijke onderdeel? Stuur dan een bericht naar directeur.sintantonius@sarkon.nl.

Met vriendelijke groeten,

Het team van De SAS