Pilot Schoolmelk

dinsdag- en donderdagmorgen

Beste ouders,

Van 2 t/m 27 september krijgen uw kinderen gratis twee keer per week een pakje halfvolle melk op school aangeboden. De school doet namelijk mee aan een pilot voor Schoolmelk! Ook zijn er lessen over zuivel en gezonde voeding.

Met de Schoolmelk pilot zorgen we dat alle kinderen in de klas een gezonde keus krijgen aangeboden door kennis te maken met zuivel, een gezond alternatief op suikerhoudende drankjes dat valt binnen de Schijf van Vijf. Schoolmelk wordt aangeboden door FrieslandCampina en wordt ondersteund door de Europese Unie en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Wat kunt u verwachten?

Op dinsdag- en donderdagmorgen zal er op Sint Antoniusschool Schoolmelk worden aangeboden! Er is ook lactosevrije melk voor de leerlingen met een koemelkallergie. (*wij gaan uit van de, op het inschrijfformulier ingevulde, allergieen. Mocht u niet zeker weten of u dit heeft doorgegeven, wilt u dit dan alsnog doen?)

Gedurende de pilotperiode ontvangt uw kind een pakje halfvolle melk voor of na de ochtendpauze op school en hoeft u geen drinken mee te geven.

*Gratis lekkere koude zuivel voor iedereen

*4 weken, 2 dagen per week

*Gelijkheid in klassen

Aanleren van gezonde eetgewoontes

Aanleiding en achtergrond

Schoolmelk is een bestaand initiatief van FrieslandCampina waarmee al jaren zuivel op school wordt gefaciliteerd met abonnementen via ouders. Met deze pilot wordt er onderzocht om gezonde voeding op scholen te stimuleren door gedurende een periode alle kinderen op school gratis van zuivel te voorzien. Een gezonde keus aanbieden werkt namelijk aanstekelijk en zo kunnen alle kinderen meedoen. Om deze propositie verder te kunnen ontwikkelen en werkelijkheid te laten worden zal er ter evaluatie een observatie moment zijn op school.

De pilot zal gefinancierd worden door FrieslandCampina en de Europese Unie. Er zijn voor de school en ouders géén kosten verbonden aan de pilot.

Huidige schoolmelkabonnementen

Op Sint Antoniusschool zijn er ook een aantal kinderen met een schoolmelkabonnement. Het schoolmelkabonnement zal gewoon doorlopen, maar desbetreffende ouders zullen gedurende de pilot worden gecompenseerd. Desbetreffende ouders ontvangen hiervan bericht vanuit FrieslandCampina.

Voor vragen of onduidelijkheden kunt u per mail contact opnemen met leontien@iedereenfitopschool.nl